Nazisternes flugt til Flensborg: Historiske steder i fjordbyen
Nazisternes flugt til Flensborg: Historiske steder i fjordbyen

Bibliotekernes festival for historie: Se foredragene her!

29.11.23
Bibliotekernes festival for historie, som fandt sted fra 20. til 25 november under medvirken af 37 biblioteker i Danmark, bød på en masse spændende arrangementer. Hvis du ikke havde mulighed for at være med live, så kan du nu finde en række foredrag og samtaler på nettet, herunder foredraget "Nazisternes flugt til Flensborg" med Hans Christian Davidsen.

Bibliotekernes festival for historie er en årlig vidensfestival, som arrangeres af de danske folkebiblioteker sammen med Det Kgl. Bibliotek og som fandt sted fra 20. til 25. november 2023. I alt 37 biblioteker i Danmark inkl. Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har bidraget til festivalen med forskellige arrangementer. Udover de lokale tilbud forskellige steder i landet blev der med foredragsrækken Live i stuen tilbudt en stribe af online-arrangementer, som foregik på de enkelte biblioteker og som blev streamet live til hele Danmark.

De fleste af disse arrangementer er nu tilgængelig online og kan ses her:

Her kan du se foredraget Nazisternes flugt til Flensborg 

Arrangementet på Flensborg Bibliotek den 20. november handlede om Flensborgs rolle i tiden omkring afslutningen af 2. verdenskrig. Forfatter Hans Christian Davidsen, som i det daglige også er kulturredaktør hos Flensborg Avis, fortalte her med udgangspunkt i sin bog Nazisternes sidste tilflugt om den såkaldte "Rattenlinie Nord", som var betegnelsen for flugtruterne for mellem 2.000 og 3.000 nazister, som gik under jorden i Flensborg fra maj-dagene i 1945 og fremefter.

Hans Christians foredrag fra den 20. november på Flensborg Bibliotek kan du se her:

 

Materialer