Vejrudsigt
Vejrudsigt

Om dette arrangement

Tid
18:55
Pris
Gratis
Target
For alle
Foredrag & debat

Foredrag: Jagten på den perfekte vejrudsigt

27.02.24
Hvordan laver meteorologerne egentlig en vejrudsigt? Og hvilke mekanismer er det, der styrer vejret og atmosfærens udvikling? Få svar på det og meget mere, når to vejr-eksperter fortæller om deres forskning og arbejde for at lave den perfekte vejrudsigt.

Hvorfor er det sværere at forudsige den præcise sigtbarhed i en tåge end vindstyrkerne i en vinterstorm? Og kommer meteorologerne nogensinde til at kunne forudsige præcist, hvor en byge rammer?

Hvor kommer vejret fra?

Hør om vores vejr i Danmark, Færøerne og Grønland og om hvilke mekanismer der styrer vejret og atmosfærens udvikling. Få også svar på spørgsmålet, hvor vejret kommer fra, når meteorologerne fortæller om vejrfænomener, som kan være opstået flere tusinde kilometer væk.

Fra håndværk til kunstig intelligens

I foredraget vil du få en introduktion til meteorologernes værktøjskasse og høre om den videnskab og teknologiske udvikling, som gør, at meteorologer kan udarbejde mere og mere præcise vejrudsigter. Historisk set har meteorologens arbejde nemlig udviklet sig fra at være et håndværk til nu at blive suppleret med digitale værktøjer og supercomputere.

Og hvad med fremtidens vejrudsigter? vil brug af kunstig intelligens (AI) forbedre dem?

Hvad er Offentlige foredrag i Naturvidenskab?

Med foredragsserien Offentlige foredrag i Naturvidenskab kommer du tættere på de nyeste opdagelser og erkendelser inden for naturvidenskab. Engagerede forelæsere holder foredrag om alle grene af naturvidenskaben. Niveauet er højt, og du vil blive udfordret, men du kan få udbytte af alle foredrag uanset dine faglige forudsætninger. 

Foredragene livestreames fra Søauditorierne på Aarhus Universitet og arrangeres af Faculty of Natural Sciences, Aarhus Universitet, og udbydes sammen med Carlsbergfondet.

Materialer