Designeren Nanna Ditzel. Foto: Louis Schnakenburg
Designeren Nanna Ditzel. Foto: Louis Schnakenburg

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
5 €
Target
For voksne
Foredrag & debat

Foredrag: Nanna Ditzel - design til nye højder

20.03.24
Nanna Ditzel var en af de største danske designere i det 20. århundrede og i 2023 ville hun være blevet 100 år. Den 20. marts kan du høre Kristian Roland Larsen fortælle om den aktuelle udstilling om Nanna Ditzel på Trapholt, når han besøger Flensborg Bibliotek.

Nanna Ditzel er en af de største danske designere i det 20. århundrede. For første gang nogensinde udfoldes hendes univers af inspiration og idéer, når Trapholt præsenterer hendes samlede værker i en sansemættet kontekst af møbeldesign, tekstil, smykker og totalinstallationer.

Unikke og universelle designikoner

Nanna Ditzel kombinerede en gedigen håndværksmæssig tilgang med kunstnerisk og kulturel inspiration. Hun skabte derved unikke og universelle designikoner. Når man oplever Ditzels design og sanser sammenhængen mellem håndværk og inspiration, forstår man, at det nye ikke opstår, når man hovedløst gentager det kendte, men når man nysgerrigt lader sig inspirere til at udfordre det eksisterende fra mangfoldige og overraskende kilder.

 Svend Bessing

 

100 år i 2023

Udstillingen fejrer, at Nanna Ditzel i 2023 ville være blevet 100 år, og det bliver den mest omfangsrige udstilling om hende til dato. Det er historien om, hvordan man kan udfolde og udvikle sig, hvis man er i føling med den inspiration, som kunsten, kulturen, naturen og hverdagen tilbyder.

Udstillingen varer til den 11. august 2024.

Oplæg om Nanna Ditzel på Flensborg Bibliotek

Oplæg om udstillingen ved Kristian Roland Larsen, kuratorisk assistent, TRAPHOLT 

Entré til foredraget: 5 Euro. Billetsalg på biblioteket.

(Kilde til ovenstående tekst: TRAPHOLT)

Materialer