Tog i alperne
Tog i alperne

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Target
For alle
Foredrag & debat

Foredrag: Slow travel - oplev Europa med tog

06.11.23
Slow travel er et af de forholdsvis nye buzzwords i rejsebranchen. Men hvordan er det, når man for alvor fravælger flyrejser og sætter sig i toget i stedet for? Det kan du høre mere om i Britt Sallingboes billedforedrag, hvor hun fortæller os, hvordan det er at rejse i Europa uden at flyve.

Det er blevet populært at rejse klimavenligt, og samtidig er begrebet "slow travel" også dukket op i rejsehåndbøgerne. Det handler om at tage den med ro og se det, der er omkring dig og opdage verden i et langsommere tempo. Har du fået lyst til at droppe flyet, sætte dig til rette på et togsæde og nyde udsigten, mens du glæder dig til den næste spændende by, så tag plads på biblioteket og rejs med.

Rejsetips og eventyr

Britt Sallingboe har skrevet bogen Oplev Europa med tog - en rejseantologi for individuelle rejsende, som indeholder rejsetips og idéer til eventyr ned gennem Europa. Målet med bogen var at få flere danskere til at blive klimabevidste og få øjnene op for glæden og værdien af at tage sig tid til at rejse i et tempo, som gør, at man får sjælen med.

Afslappende togture

Britt boede i sin barndom tæt ved jernbanen. Dengang foregik ferierejser med tog, og hun elsker stadig de lange togture, hvor man kan slappe af og nyde at tale med familie og venner, at hygge sig i restaurantionsvogne, nyde et glas vin i kupeen eller blive vugget i søvn i nattoget på de lange strækninger ned gennem Europa.

Klimabevidst

Hun besluttede for år tilbage at stoppe med at flyve på ferie, da hun i et radioforedrag hørte, hvor meget fly belaster klimaet sammenlignet med tog: "Men jeg havde stadig lyst til at udforske andre lande og kulturer - nu med langsommere rejseformer.", fortæller Britt Sallingboe om sine nye prioriteringer.

Let, sjov og behageligt at rejse i tog

I foredraget er der fokus på alle aldersgrupper - både børnefamilier, de unge og de lidt ældre rejsende. På denne måde kommer alle med på netop den rejse, der passer til dem. Britt Sallingboe fortæller alt, hvad du skal vide om togrejser i et spændende billedforedrag, og også hvor let, sjov og behagelig en togrejse i Europa kan være.

Britt er uddannet kunsthåndværker, IT-specialist og forfatter til tolv bøger om tekstil, design og IT. I 2017 oprettede hun Facebookgruppen Togrejser, hvor hun deler sin viden om tog og spændende togrejser 

Britts seneste bog hedder Oplev Europa med tog.

Fri entré. Tilmelding til Slesvig Bibliotek via slesvig@dcbib.dk.

Materialer