uge17
uge17

Aktiviteter i UGE 17 – Bibliotekernes Verdensmålsuge

15.04.24
Lige om lidt går det løs på Flensborg bibliotek med aktiviteter, arrangementer og udstillinger, hvor du kan lære nyt og blive inspireret. Hele ugen har vi fokus på FN's 17 verdensmål.

Der er både noget for børn og voksne, og vi byder på foredrag, tøjbyttemarked, Littera(gå)tur, workshops og udstillinger. 

Se programmet på Flensborg Bibliotek her:

Den plantebaserede sygeplejerske

Mandag den 22.04.24 kl. 19.00

Kom og oplev Stig Ladefogeds oplysende, underholdende og inspirerende foredrag om klima- og sundhedsgevinsterne ved at spise mere plantebaseret. Husk tilmelding!

Flensborg midtby set fra biblioteket

I verdensmålenes fodspor – en littera(gå)tur

Onsdag den 24.04.24 kl. 17.00

Kom med på en littera(gå)tur omkring biblioteket i Flensborg. Undervejs fortæller vi om både fag- og skønlitteratur, der giver dig nye perspektiver på de mange temaer, som verdensmålene handler om. Du behøver ikke kende verdensmålene på forhånd – det gør du når du går hjem. Turen afsluttes med en let aftensmad. Husk tilmelding. Pris: 6 €.

LEGO Workshop

Fredag den 26.04.24 og lørdag den 27.04.24 i bibliotekets åbningstid

Under hele åbningstiden har børn og voksne mulighed for at komme og bygge en bæredygtig fremtid i LEGO. Der er forskellige bæredygtige udfordringer man kan prøve at bygge. Det er kreativt, sjovt og spændende.

Læs mere om arrangementerne her (26. april) og her (27.april)!

 Colourbox.dk

Tøjbyttemarked

Lørdag den 27.04.24 kl 10.00 - 14.00

Har du tøj liggende i skabet, som du aldrig får brugt? Står du og mangler tøj, men vil gerne nedsætte dit klimaaftryk? Så kom til tøjbyttemarked for børn og voksne på Flensborg Bibliotek og gør dig et godt genbrugsfund. På biblioteket kan du aflevere dit tøj, som bare ligger i skabet, og bytte til noget ”nyt” ved at gå på opdagelse i det andre har afleveret. 

Du kan medbringe tøj på dagen, men du er også velkommen til at aflevere det på forhånd i Informationen i bibliotekets åbningstid.

Upcycling Workshop

Under tøjbyttemarkedet er der Upcycling Workshops, hvor børn og voksne kan lave indkøbsnet ud af gamle t-shirts. Det er nemt, sjovt og alle kan være med. Medbring en gammel T-shirt, så hjælper vi med resten.

Om UGE 17

UGE17 er en landsdækkende temauge omkring FN’s 17 Verdensmål. Den tager afsæt i en national bibliotekskampagne med fokus på folkelig forankring, borgerinddragelse og oplysning om FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.

Materialer