Jalal Arabi fortæller om sine udfordringer som transkønnet. Foto: Stine Heilmann.
Jalal Arabi fortæller om sine udfordringer som transkønnet. Foto: Stine Heilmann.

Om dette arrangement

Tid
18:00
Pris
5 Euro
Foredrag & debat

Jalal Arabi: #Macho

06.03.24
Selvom det at være transkønnet bliver mere og mere synlig i samfundet, er det at finde sin egentlige identitet stadig forbundet med store udfordringer, især, når man er muslim. Den 6. marts besøger Jalal Arabi Flensborg bibliotek og fortæller på personlig, underholdende og ærlig vis om sin identitetsrejse som transkønnet muslim.

Jalal Arabi er stand-up'er og kendt fra DR3-dokumentaren #Macho. I sit personlige, underholdende og ærlige foredrag deler han sin fortælling om at finde sin identitet som transkønnet muslim.

Anderledes

Jalal Arabi har altid følt sig anderledes. Som barn hadede han, når han blev tvunget til at have kjole på, og han har aldrig identificeret sig med de andre piger. Jalal er født som kvinde i en muslimsk familie og opvokset i Gellerupparken i Aarhus.

Forhindringer

Han har derfor ikke bare udfordret samfundets normer, men har også skullet kæmpe hårdt for sine nærmestes accept. Jalal har kæmpet en beundringsværdig kamp for at få lov til at være den mand, han ønsker at være, og i dag har han fundet ro i og accept af, hvem han er. Men rejsen hertil har været fyldt med forhindringer. 

Med udgangspunkt i sin egen fortælling skaber Jalal grobund for debat og dialog om fordomme, identitet, køn, minoriteter og tolerance. 

Han kommer desuden ind på, hvordan humor og selvironi har været af afgørende betydning for hans liv og hans kamp.

Foredraget leveres med humør, masser af grin og beundringsværdig optimisme.

Entré: 5 Euro. Forsalg på biblioteket.

Arrangeret i samarbejde med Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger.

 

Materialer