Portræt  af Thorvaldsen
Portræt af Thorvaldsen

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
5 Euro
Foredrag & debat

Kunstens Holger Danske - om Thorvaldsen og Danmark

05.02.24
Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen er en af Danmarks mest hædrede kunstnere. Den 5. februar har I mulighed for at høre mere om kunstneren, når kunsthistoriker Margrethe Floryan besøger Flensborg Bibliotek og fortæller om sin nye bog.

Billedhuggeren Bertel Thorvaldsen (1770-1844) er en af Danmarks mest hædrede kunstnere. 

Han boede det meste af sit liv i Rom, og fra hele Europa fik han bestillinger på store, prestigefyldte værker. Men han bevarede gennem hele sit virke tilknytningen til hjemlandet Danmark, hvor han blandt andet stod for udsmykningsprojekter til konge, adel, borgerskab - og ikke mindst kirker. 

En af grundene til Bertels vedvarende succes var, at han havde mange facetter som menneske og kunstner. Han lod sig aldrig binde eller fastholde i statiske roller - hverken privat eller professionelt.

Kunsthistoriker Margrethe Floryan fortæller om sin nye bog

Margrethe Floryan, der er kunsthistoriker og overinspektør ved Thorvaldsens Museum, fortæller om sin nye bog BERTEL - Thorvaldsens kunst i Danmark (2023). Undervejs belyser Margrethe også betydningen af hans relationer til Slesvig-Holsten - både hos hans klienter og blandt de malere, hvis kunst Thorvaldsen samlede på. 

Entré: 5 Euro. Forsalg på biblioteket.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig og Folkeuniversitetet

Materialer