Pilgrimsvandring i Norge: Nidarosdomen i Trondheim
Pilgrimsvandring i Norge: Nidarosdomen i Trondheim

Om dette arrangement

Tid
15:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

Pilgrimsvandring i Norge

09.01.24
Den 9. januar kan I høre Gerd Andresen fortælle om sine vandringer på de populære, norske pilgrimsruter, Skt. Olavs-vejene. I kan glæde jer til et livligt foredrag med masser af spændende facts krydret med personlige indslag.

Gerd Andresen tager alle med gennem storslåede landskaber, når han fortæller om og viser lysbilleder fra sin pilgrimsvandring langs Skt. Olavs-vejene sammen med sin kone. 

Hovedvej til Nidaros

Skt. Olavs-vejene er de mest populære pilgrimsruter i Norge. Der er ni ruter, der alle fører til domkirken Nidarosdomen i Norges tredjestørste by, Trondheim. I alt strækker Skt. Olavs-vejene sig over cirka 3.000 kilometer. 

Den mest kendte og længste af dem er Olavsleden, der var hovedvej til Nidaros (Trondheim) i middelalderen. Den fører over cirka 650 kilometer gennem Guldbrandsdalen fra Oslo til Trondheim, og man kommer forbi historiske og kulturelle seværdigheder, flot natur og bondegårde fra middelalderen, hvor der er mulighed for overnatning og lokal mad. 

Refleksion og læring

Selvom pilgrimsrejser traditionelt er religiøse, er ruterne i dag åbne for alle. I gamle dage brugte man pilgrimsvandringer til at søge helbredelse eller tilgivelse for sine synder. I dag bliver de for eksempel brugt som læringsrejser eller til at reflektere over livet. 

Gerd Andresen er opvokset i Sydslesvig

Gerd Andresen har gået i dansk skole i Flensborg. I dag er han aktiv pensionist, med i Deutscher Alpenverein Sektion Flensburgs bestyrelse og en overbevist vandringsmand. Han organiserer vandringer og har selv vandret i Nepal, Norge, Tyskland, Alperne og Danmark. 

Foredraget er livligt og består af en god blanding af facts og personlige indslag.

Fri entre. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Materialer