Saxofonist og forfatter Benjamin Koppel og pianist Katrine Gislinge
Saxofonist og forfatter Benjamin Koppel og pianist Katrine Gislinge

Om dette arrangement

Tid
20:00
Pris
10 Euro
Target
For voksne
Musik

UDSOLGT! Bogkoncert med Benjamin Koppel og Katrine Gislinge

22.09.23
Den 22. september kan du glæde dig til en helt særlig bogkoncert, når saxofonisten og forfatteren af romanen "Annas Sang" kommer til Flensborg Bibliotek. Under koncerten vil forfatteren fortælle om baggrunden for romanen, mens musikken flettes ind i fortællingen.

+++ Der er desværre ikke flere billetter til koncerten med Benjamin Koppel og Katrine Gislinge. +++

Bogkoncerten tager et klassisk afsæt i de musikalske værker, som Hannah omtaler i romanen Annas sang. Benjamin Koppel og den klassiske pianist Katrine Gislinge giver smagsprøver.

Glæd dig til en bogkoncert, hvor Benjamin Koppel taler om baggrunden for romanen og løfter sløret for, hvor virkelighedsnær fortællingen er, mens musikken flettes ind, og publikum tages med bag scenen til den store litterære overraskelse og anmelderroste roman Annas Sang.

Saxofonisten Benjamin Koppel

Som 15-årig var Benjamin Koppel medstifter af soul/rock-orkestret Tournesoul og dannede samtidig sin egen jazz-kvartet, der i 1993 udgav debut-cd'en Benjamin Koppel Quartet, og siden er det blevet til knap 60 udgivelser.

Jazz, soul, pop og klassik

Han befinder godt i både jazz, soul, pop og klassiske sammenhænge, og hans saxofonspil kan høres på en lang række danske pop-udgivelser, soundtracks til adskillige film, tegnefilm og balletter.

Benjamin har eget pladeselskab med tre ansatte, som styrer turnéer og de to jazzfestivaler, Summer Jazz og Winther Jazz, som han er musikchef for.

Prisbelønnet musiker

I 1992 modtog han som den første jazzmusiker Jacob Gades Legatets store pris. I 2011 modtog han den franske orden Ordre des Arts et des Lettres, der gives til kunstnere, som har ydet en særlig indsats for udviklingen af kunst og litteratur i Frankrig og resten af verden.

Pianisten Katrine Gislinge

Pianisten Katrine Gislinge blev uddannet på Det kongelige danske musikkonservatorium og havde sin debutkoncert i 1992. Siden har hun etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med både solo- og kammermusik-koncerter i det meste af Europa og USA. 

Fra Bach til allernyeste musik

Katrine Gislinges repertoire spænder fra Bach til den allernyeste musik, og hun formår på en smuk og fascinerende måde at få sit personlige, følsomme spil til at give farve og ekstra dimensioner til hver eneste af klaverrepertoirets stilperioder.

Entré: 10 Euro.

Bogkoncerten er en del af OrdFraNord. Litteraturfest i grænselandet. Læs mere i det særskilte program.

Arrangeret med støtte fra Sydslesvigsk Forening & Sprogforeningen Sydslesvig

Forfatteren Benjamin Koppel

Benjamin Koppel fik sit litterære gennembrud med sin første roman Annas sang, som udkom sidste år.

Allerede som barn interesserede Benjamin Koppel sig for at skrive, og som ca. 10-årig købte han en smart elektrisk skrivemaskine med slettebånd. De følgende år skrev han blandt andet noveller og drømte om at blive forfatter. Da han var 12 år begyndte han at spille saxofon, og da han som 18-årig debuterede som saxofonist, tog musiklivet fart og skriveriet kom i baggrunden. Men i 2022 udkom romanen Annas sang, som er inspireret af hans farfars søsters liv. 

 

Det glemte familiemedlem

Først som 12-årig hørte Benjamin Koppel om Anna. Det undrede ham, fordi farfaren og hans tre brødre havde et nært forhold. Da de fire ældre brødre giftede sig med danske kvinder, blev det den yngste søsters lod at føre jødedommen videre. Hun blev gift med en fjern fransk slægtning, som viste sig at være en hustyran. De var gift i 60 år. Hun blev født i 1921 og gik på konservatoriet og var som sine brødre meget musikalsk. Hun flyttede til Paris i 1946 og måtte opgive en musikalsk karriere og ungdomskæresten, Aksel. 

Annas sang

I 2018 begyndte han at skrive romanen under turnéer, hvor der er meget transporttid. Så kom corona-nedlukningen, og koncerter blev aflyst. Nu fik han tiden til at skrive. Han havde fået Annas dagbog, som hun skrev i 1945-46. Han brevvekslede også med hende, når han havde spørgsmål. Hendes liv er brugt som ramme, men det er ikke en dokumentar. Det er en roman, hvor forfatteren har brugt overleverede historier i familien, som er gode historier, men det vides ikke, om de er sande.

Annas sang vandt Læsernes Bogpris 2023 og Scanbox Productions har købt rettighederne til at filmatisere romanen.

Materialer