Pigtråd og blomsterpistoler: Multiinstrumentalist Søren Koch holder koncertforedrag på Flensborg Bibliotek
Pigtråd og blomsterpistoler: Multiinstrumentalist Søren Koch holder koncertforedrag på Flensborg Bibliotek

Om dette arrangement

Tid
19:00
Pris
7 Euro
Voksenundervisning

Pigtråd og blomsterpistoler

18.01.24
Den 18. januar kan du komme med på en musikalsk tidsrejse, når multiinstrumentalist Søren Koch indtager Flensborg Bibliotek og holder koncertforedrag om dansk rockmusik i 60erne. Du kan glæde dig til en masse musikalske smagsprøver, både i form af lyd- og videoklip, men også live, når foredragsholderen slår på strengene.

Kom på en tidsrejse tilbage til 1960ernes vildtvoksende, musikalske landskab, når musiker og musikekspert Søren Koch holder koncertforedrag om dansk rockmusiks udvikling i 60erne. Hør om både Beatlemaniathe Swinging 60s og Flower Power, når han fortæller om årtiets skiftende musikgenrer og strømninger i ungdomskulturen. Undervejs er der smagsprøver fra 60ernes danske musikscene. 

Når Søren Koch stemmer guitaren og fortæller, er det både for de, der vil genopleve musikken fra deres ungdom og unge, der er nysgerrige på årtiet, der bliver ved med at fascinere med det frodige musikliv og ungdomskultur.

Pigtrådsorkester i hver en by

Søren er især optaget af, hvordan 60ernes danske unge og danske musikere sugede til sig fra de udenlandske inspirationskilder og musikstrømninger. På få år fik snart hver lille by i Danmark sine lokale helte i form af et pigtrådsorkester, der spillede op til dans i forsamlingshuset eller ungdomsklubben. Hvad førte for eksempel til, at lyden af The Beatles og Merseybeat fandt sin danske pendant i form af tidens pigtrådsbølge? Hvorfor og hvordan opstod de nye musikbølger, og hvilke konkrete udtryk fik de i form af særlige bands, hitsange eller samlingssteder i Danmark.

Søren spiller hele numre, som illustrerer de forskellige vinkler og viser billeder, lydklip og korte filmklip. Hør blandt andet om The Cliffters, ens jakkesæt, ekkomaskiner, The Hitmakers, længere hår, Hit House på Frederiksberg, mod & beatVed Landsbyens Gadekær og progressiv, psykedelisk rock - og alt derimellem! 

I kan glæde jer til en aften med masser af anekdoter og indslag med udgangspunkt i 60ernes musik. Men også med mange interessante og underholdende afstikkere til dét at være ung i 60erne, og hvordan Søren som helt lille faldt i Beatles-gryden og begyndte at interessere sig for 60ernes musik, mode og ungdomskultur uden at se sig tilbage. 

 

Om Søren Koch 

Multiinstrumentalisten Søren Koch har blandt andet spillet med Tim Christensen, Michael Falch, Poul Krebs, Marie Frank og sine egne bands Beat The Meatles, et af landets bedste Beatles Tribute bands, og som sanger, guitarist og sangskriver i det 60er inspirerede The Beatophonics. Siden 2018 har han desuden turneret og udgivet plader internationalt som bassist i den engelske beatgruppe The Zombies, der i 60erne havde hits som She's Not There og Time of the Season

Entré:  7 Euro. Forsalg på biblioteket.

Arrangeret af Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig og Sydslesvigsk Forening

 

 

Materialer