Spillevært og bibliotekar Kristian Ehmsen
Spillevært og bibliotekar Kristian Ehmsen

Brætspil er familie- og hyggetid!

16.02.24
Mangler I noget at få de sidste vinterdage til at gå med? Så er det tid til brætspil.

Af: Katrine Dinitzen, bibliotekar.

På biblioteket har vi masser af spil, du kan låne med hjem. Der er både til de nørdede og til familierne, ligesom vi har spil, man kan spille alene, og når man er en stor flok samlet. 
Du finder både klassiske spil som Tegn og Gæt, Bezzerwizzer og Matador, og med garanti også nye spil, du ikke har hørt om før, på hylderne på biblioteket. Her får du et lille udsnit.

Til de mindste 
Hvis du har børn i 4 - 7 års alderen, kender du måske bøgerne om Sallys Far, og læser dem med stor fornøjelse. Sallys Far findes også som brætspil. Der er Bandekassespillet, inspireret af ”Sallys far bander (- ad helvede til)”. 
Her gælder det om at få samlet flest penge i sin bandekasse. Og så er der et klassisk huskespil med billeder fra bøgerne. Hvis du ikke allerede kender Sallys Far, men har børn i 4-7 års alderen, kan I låne en bog med Sallys Far sammen med brætspillet.
 
Spil for børn 
Mange af de store familiebrætspil er lavet i junior-versioner. Her er reglerne de samme, men forsimplet, så børn fra 5-6 år kan være med. Det gælder f.eks. Ticket to Ride, hvor du bygger jernbanestrækninger fra by til by over hele Europa i tiden omkring begyndelsen af det 20. århundrede. 
Her gælder det om at gennemføre bestemte ruter og bygge de længste strækninger. Vælg den almindelige, hvis dine børn er over 8, og junior, hvis de er yngre eller skal spille selv.
 
Det gode familiespil 
At sidde rundt om bordet og hygge sig med et brætspil i familien er virkelig kvalitetstid. Og de gode familiespil har vi heldigvis en del af. 
Et rigtig godt valg er Cascadia. Spillet foregår i det nordvestlige Amerika ud mod Stillehavet, og målet er at skabe det mest harmoniske økosystem. I spillet opbygger I landskaber og befolker dem med dyreliv. 
Hvordan man får point skifter fra gang til gang, og det er derfor en ny oplevelse, hver gang i finder det frem. Spillet kan spilles af en til fire spillere og anbefales fra 10 år.
Hvis I vil have endnu mere god familietid, kan I også låne ”Læsefamilieposer”. De indeholder både bøger, spil og aktiviteter til kvalitetstid i familien. Der er både temaposer om f.eks. natur eller mad, og der er særlige sprogposer, der handler om det danske.
 
Vil du spille sammen med andre? 
På biblioteket har vi også brætspilsaftener, hvor du kan komme og spille nye og kendte spil. Bibliotekar og brætspils-entusiast Kristian Ehmsen er vært, og han introducerer og hjælper jer gerne godt i gang. Næste gang er d. 14. marts kl. 17.00.

Tilmelding til dcb@dcbib.dk senest dagen før. Aldersgrænse: fra 14 år.

 

Tags
Materialer