Rejsemessen 2024 - Lykkehjul og quiz med små præmier. Foto: Michell Borchardt
Rejsemessen 2024 - Lykkehjul og quiz med små præmier. Foto: Michell Borchardt

Rejselystne danskere lokkes til Sydslesvig

01.03.24
På trods af krige, kriser og konflikter lader danskerne til at være helt klar til at tage på ferie igen i år. Det indtryk fik man i hvert fald på rejsemessen "Ferie for alle" i Herning sidste weekend, hvor over 1.000 udstillere præsenterede rejsedestinationer fra hele verden over for de omkring 60.000 ferieglade gæster henover tre messedage.

Også i år drog omkring 15 frivillige og medarbejdere fra det danske mindretal til Herning med en lastbil fyldt med messemateriale, for at fortælle danskerne om Sydslesvig og mindretallet og motivere dem til, at vælge Sydslesvig som rejsedestination. når de skal på ferie næste gang.

Ølsmagning og rejserådgivning

Der var igen mulighed for at smage på grænselandet ved at få et lille glas Flensburger-øl i baren og bladre i Flensborg Avis. Mange endte op med en Sydslesvig-pose tæt pakket med brochurer om mindretallet og grænselandet. Og dem, der allerede var i gang med rejseplanlægningen, kunne få konkrete tips i Oplev Sydslesvigs rejsebureau, hvor der blev udleveret individuelle rejsemapper med oplevelser og overnatningsmuligheder i Sydslesvig. Derudover var feriebarn.dk også repræsenteret, hvor der var mulighed for at høre om elevudveksling og sommercamps i Sydslesvig og Danmark, hvor børn og unge fra begge lande kan møde hinanden og knytte nye bånd på tværs af grænsen.

Som start på dagen blev der fredag og lørdag også fordelt Sydslesvig-sangbøger ved standen, så folk kunne deltage i et kvarters fællessang, hvilket fik mange til at blive hængende ved messestanden.

Samarbejde mellem SSF, Grænseforeningen og Dansk Centralbibliotek

Mindretallets messestand ved Rejsemessen i Herning er et efterhånden mangeårigt samarbejde mellem Sydslesvigsk Forening, Grænseforeningen og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig, som driver mindretallets kultur- og turismeportal Oplev-Sydslesvig.dk. Selve oplysningsarbejdet ved messestanden løftes af de mange frivillige, som hvert år rejser med til Herning, for at synliggøre det danske mindretal i Danmark.

Messestanden på Rejsemessen "Ferie for alle" i Herning Rejsemessen 2024 - p-skiver og rejsepræmier Rejsemessen 2024 - Bordfodbold Rejsemessen 2024 - Lykkehjul og quiz med små præmier.jpg Rejsemessen 2024 - Messestand med fællessang

Materialer