Grænsegendarmer ved Skodborghus
Grænsegendarmer ved Skodborghus

Kampen om grænsen - en dramadokumentar

19.05.20
Fra onsdag d. 20. maj kan vi glæde os til at se dokumentarserien ”Kampen om grænsen”, som vises på DR2 kl. 21.30, og de følgende tre onsdage. 

Genforeningen er stort tema på DRTV
Genforeningen fylder godt og meget på DRTV i 2020. Dramadokumentarserien ”Grænseland” med Lars Mikkelsen som vært, har lige haft premiere og har fået fine anmeldelser.

"Kampen om grænsen"
Fra på onsdag d. 20. maj kan vi så glæde os til at se dokumentarserien ”Kampen om grænsen”, som vises på DR2 kl. 21.30, og derefter de følgende tre onsdage. 
Serien kan også streames på DRs hjemmeside, dr.dk allerede nu.
Serien er instrueret af dokumentaristen og forfatteren Jesper Clemmensen, og den er støttet af Folketingets Sydslesvigudvalg. Seriens omdrejningspunkt er Genforeningens betydning for det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske i Sønderjylland. Det første afsnit omhandler perioden 1864-1920; det andet om afstemningen og afstemningskampen i 1920; det tredje om årene frem til afslutningen af Anden Verdenskrig og det sidste afsnit drejer sig om den gradvise tilnærmelse mellem mindretal og flertal på begge sider af grænsen i efterkrigstiden.

Forskningsafdelingen har en finger med i spillet
Forskningsafdelingen og arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har været meget involveret i arbejdet med dokumentarserien; en væsentlig del af det historiske materiale er hentet fra arkivet; historiker Merete Bo Thomsen medvirker som ekspert og forskningsleder Mogens Rostgaard Nissen har været redaktør på serien. 

Kig med til efteråret
Fra efteråret planlægger biblioteket at vise serien på de enkelte biblioteksfilialer. Der er mange ude i landområderne, der ikke har adgang til dansk TV og/eller internet og får på denne måde muligheden for at se serien. 

Læs mere og se serien her