E-resurser omkring historie

04.02.22
Her på biblioteket har vi mange forskellige e-resurser såsom hjemmesider og digitale tilbud, som vi giver adgang til. Flere af dem er fokuserede på historie. Her fremviser vi et nøje udvalg af e-resurser, der giver adgang til historiske portaler og databaser samt slægtsforskning.

Historiens Verden

Historiensverden.dk er en hjemmeside, som fungerer som dansksproget historieportal. Den er bygget op af en række tekster, der gennemgår de forskellige verdenshistoriske epoker. Udover de grundlæggende historietekster, suppleres epokerne med biografier, leksikonartikler og kilder samt et stort billedkartotek.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/historiensverdendk

Arkiv.dk er en hjemmeside, der fungerer som samlingssted for over 500 danske arkiver og specialsamlinger i Danmark og deres historiske materiale. Der findes mange forskellige materialer som billeder, filmklip, lydoptagelser og tekster i forskellige former.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/arkivdk

Danmarkshistorien.dk

Danmarkshistorien.dk er en hjemmeside af Aarhus Universitet. Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde lidt over 1160 leksikonartikler, ca. 1200 kilder samt et online kursus i danmarkshistorie med både tekst, film og quizzer. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie formidlet af fagfolk.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/danmarkshistoriendk

Danmarkshistorien på lex.dk

Danmarkshistorien er en underside af hjemmesiden lex.dk. Hjemmesiden er et historisk opslagsværk omkring Danmark. I Danmarkshistorien fortæller en række fremtrædende historikere om landets historie, fra de første mennesker bevægede sig rundt i det danske landskab for over 15.000 år siden helt op til vore dage. Der kan søges på bestemte emner, perioder og personer. Eller du kan klikke dig frem via de forskellige kategorier.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/danmarkshistorien-paa-lexdk

Dansk litteraturs historie på lex.dk

Dansk litteraturs historie er en underside af hjemmesiden lex.dk. Hjemmesiden er et historisk opslagsværk omkring dansk litteraturs historie. Her er der i perioden fra middelalderen til i dag artikler omhandlende store som små forfattere og de litterære hovedværker, der har formet både Danmark og verdenen.

https://www.dcbib.dk/e-materialer/dansk-litteraturs-historie-paa-lexdk

Forsker-pc’en er en computer som er på Flensborg Bibliotek og som man kan bestille tid og vejledning til. Forsker-pc’en har fri adgang til 3 slægtsforskningsdatabaser kaldet Archion, Ancestry og MyHeritage.

https://www.dcbib.dk/nyheder/tilbud/slaegtsforsker-pc