Den Slesvigske Samling – regionens kulturelle hukommelse

Foredrag |

Den Slesvigske Samling – regionens kulturelle hukommelse

Foredraget fortæller samlingens spændende historie fra kejsertiden og frem til i dag, samt hvilke materialer og tilbud vi har til vores brugere.

Den Slesvigske Samling blev oprette i 1891 mens Sønderjylland var tysk og undertrykkelsen af de dansksindede sønderjyder var på sit højeste.

Bogsamlingen blev oprettet i de år, hvor de tyske myndigheder forsøgte at forbyde det danske sprog i det offentlige rum, og var derfor et led i kampen for at fastholde dansk sprog og kultur i Sønderjylland. Foredraget fortæller samlingens spændende historie fra kejsertiden og frem til i dag, samt hvilke materialer og tilbud vi har til vores brugere. Bl.a. fremvises nogle af samlingens ældste og fineste værker, som stammer helt tilbage fra 1500-tallet.

Dette foredrag kan målrettes forskellige grupper alt efter interesse, som fx slægtsforskere, uddannelsesinstitutioner eller lokalhistoriske foreninger.

Derudover tilbyder vi også, at grupper og institutioner kan komme forbi hos os og høre nærmere om bibliotekets og Den Slesvigske Samlings historie, indhold og tilbud til brugere og lånere. Så konktakt os og hør nærmere.

Praktiske Informationer

Tilbuddet er gratis og skal aftales og bookes i forvejen. Foredraget tilbydes som udgangspunkt kun på hverdage (ikke i weekender og på helligdage). Foredraget tilrettelægges i forhold til målgruppens behov. Henvendelser om foredrag kan sendes til dss@dcbib.dk. Hunde må ikke medbringes til foredraget. Biblioteket sørger for drikkevarer. Hvis I ønsker at forbinde besøget med lidt hyggeligt samvær og et godt måltid mad, så kan biblioteket sørge for at bestille catering til jer.

Send en forespørgsel om booking af foredrag