Gustav Johannsen - ”Flensborgs ukronede konge”

Foredrag |

Gustav Johannsen - ”Flensborgs ukronede konge”

Gustav Johannsen var ved udgangen af det 19. århundrede frontfiguren i det danske mindretal. Høre om hans spændende liv og virke i en region og tid, der var præget af kulturkampe, interne stridigheder og dog en ukuelig vilje til, at Sønderjylland skulle blive en del af Danmark igen.

Gustav Johannsen læser Flensborg Avis.
Gustav Johannsen læser Flensborg Avis.

Som sønderjydernes folkevalgte repræsentant i både Rigs- og Landdagen i Berlin, var Gustav Johannsen frontfiguren i det danske mindretal i de sidste årtier af 1800-tallet. I en turbulent tid præget af de tyske myndigheders undertrykkelse, af interne stridigheder i den danske bevægelse og af nye politiske og litterære strømningers indtog i Sønderjylland, lagde han grunden til den politiske linje, som blev videreført af de dansksindede sønderjyder frem til genforeningen i 1920. Foredraget omhandler således en af de største personligheder i sønderjysk politik efter 1864.

Praktiske Informationer

Tilbuddet er gratis og skal aftales og bookes i forvejen. Foredraget tilbydes som udgangspunkt kun på hverdage (ikke i weekender og på helligdage). Foredraget tilrettelægges i forhold til målgruppens behov. Henvendelser om foredrag kan sendes til dss@dcbib.dk. Hunde må ikke medbringes til foredraget. Biblioteket sørger for drikkevarer. Hvis I ønsker at forbinde besøget med lidt hyggeligt samvær og et godt måltid mad, så kan biblioteket sørge for at bestille catering til jer.