Jørgen Kühl. Foto: Lars Salomonsen
Jørgen Kühl. Foto: Lars Salomonsen

Om dette arrangement

Tid
17:00
Pris
Gratis
Target
For voksne
Foredrag & debat

AFLYST! Mindretal i Ukrainekrigen

08.02.24
+++ Arrangementet er desværre AFLYST på grund af sygdom! +++

For to år siden, den 24. februar 2022, angreb Rusland nabolandet Ukraine. Lige siden udkæmpes den blodigste konflikt i Europas historie siden Anden Verdenskrig i landet, og mange millioner flygtninge har søgt sikkerhed, blandt andet i Tyskland og Danmark. 

Mange nationaliteter

Krigen rammer og berører alle indbyggere uanset nationalitet. I Ukraine lever 130 forskellige nationaliteter, hvoraf russerne udgør det største, men langt fra det eneste mindretal.

Ukraines mindretal

Hør om Ukraines mange mindretal, om mindretals- og sprogpolitik, om gnidninger i forholdet til vestlige nabolande, om Ruslands påskud for at angribe Ukraine for at standse et angiveligt, men ikke-eksisterende folkedrab, om folkeafstemninger og annektering uden folkeretligt grundlag i russisk besatte områder, om folkedrab på det græske mindretal og mange flere begivenheder, der præger Ukraines mindretal i krigen.

Jørgen Kühl har skrevet ph.d. om mindretal og mindretalspolitik i hele området mellem floden Oder og Vladivostok, herunder Ukraine, og har senest besøgt Kyiv i 2016. Han er fhv. rektor for A.P. Møller Skolen i Slesvig, fhv. direktør for Institut for Grænseregionsforskning og honorar-professor ved Europa-Universität Flensburg.

Fri entré. Tilmelding til dcb@dcbib.dk.

Materialer